Despre

La începutul lui 2011 nu știam prea multe despre dezvoltare urbană. Dar, am realizat că ceva o să dispară. Și am început să fotografiez și să filmez schimbările din zona Berzei – Buzesti. Am urmărit aceste transformări și până acum am făcut fotografii „clasice” (de sine stătătoare), dar și peste 300.000 fotografii speciale pentru timelapse-uri. Pentru timelapse-uri am montat mai multe aparate foto în case din zonă; aceste aparate au făcut fotografii încontinuu timp mai mulți ani.

Pe lângă fotografii, am filmat și am făcut interviuri-cu peste 25 de oameni care au fost implicați în aceste schimbări: arhitecți, urbaniști, reprezentanți ai societătii civile, locuitori din zonă.

Din timelapse-uri, filmări și interviuri am montat filmul documentar “Matache”. Pe acest film, dar și pe alte materiale: fotografii, articole, interviuri și timelapse-uri extinse puteți să le vedeți pe acest site.

Dragoș Lumpan


Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabil de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Multumiri:
Nikon
Epson

Parteneri:

Chainsaw Europe
Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala Bucuresti
Pro Patrimonio
UNARTE / Universitatea Națională de Arte
Urbannect
Zeppelin
ActiveWatch
Atelierul de grafică
ATU / Asociația pentru Tranziția Urbană
DoR / Decât o Revistă
Carturesti
MTR / Muzeul national al taranului roman
MetruCub – resurse pentru cultură
MISC
Seneca Anticafe